Kobe Bryant: Ngôi sao bóng rổ cừ khôi

Tin Tức Song Ngữ Anh Việt: (HH-08)

Kobe Bryant: The Incredible Basketball Star

Source: Youtube

Kobe Bryant is a professional basketball player, who played his entire career with the Los Angeles Lakers. He first joined the team as a 17-year-old teenager in 1996. During the time, Bryant led the Lakers to five National Basketball Association titles. The most recent championship was in 2010, when the Lakers beat their arch rival, the Boston Celtics. The Lakers also won seven Western Conference titles and eight Pacific Division titles during Bryant’s time.

Kobe Bryant là một cầu thủ bóng rổ chuyên nghiệp, người đã gắn bó cả sự nghiệp của mình với đội tuyển Los Angeles Lakers. Lần đầu tiên ông tham gia vào đội khi còn là một thiếu niên 17 tuổi. Suốt thời gian đó, Bryant dẫn dắt Lakers đến 5 danh hiệu Hiệp hội Bóng rổ Quốc gia. Chức vô địch gần đây nhất là vào năm 2010, khi Lakers đánh bại đối thủ chính của họ, là Boston Celtics. Lakers cũng giành được 7 danh hiệu Western Conference và 8 danh hiệu Pacific Division trong suốt thời gian Bryant ra sân.

The Lakers are one of the most successful teams in the history of the NBA. They have appeared in 31 championship finals, more than any other teams in the league. The team has won more regular season games than any others. It is clearly one of the premier NBA organizations, which came into existence in 1946.

Lakers là một trong những đội bóng thành công nhất trong lịch sử của NBA. Họ đã xuất hiện trong 31 trận chung kết tranh vô địch, nhiều hơn bất kỳ đội nào khác trong giải đấu. Đội đã giành chiến thắng thường xuyên hơn trong các mùa giải so với bất kỳ một đội tuyển nào khác. Đây rõ ràng là một trong những tổ chức hàng đầu của NBA, đã ra đời vào năm 1946.

Before Bryant, the Lakers already had some of the most notable superstars the league has ever known. Players such as George Mikan, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul Jabbar, and Magic Johnson. Bryant had been central in establishing, and maintaining the legacy of this great team. He is the latest, and possible greatest of them all.

Trước Bryant, Lakers đã có một số siêu sao trứ danh nhất mà giải đấu này từng được biết đến. Những cầu thủ như George Mikan, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul Jabbar và Magic Johnson. Bryant đã trở thành trung tâm trong việc tạo dựng và duy trì chiến tích của đội tuyển vĩ đại này. Ông là người trẻ nhất và có thể là cầu thủ vĩ đại nhất trong đội.

His individual statistics are astounding. He is the youngest player ever to score 30,000 points. He has been selected to the NBA’s All Star team every year he has played, with the exception of his rookie season. He has won two Olympic Gold Medals in Basketball, leading the United States Olympic titles in 2008 in Beijing, and in the London games of 2012.

Số liệu thống kê cá nhân về ông thật đáng kinh ngạc. Ông là cầu thủ trẻ nhất từng ghi được 30.000 điểm. Ông đã được chọn vào đội “Siêu sao” All Star của NBA hàng năm khi ông chơi bóng, ngoại trừ mùa giải lần đầu tiên của ông. Ông đã giành được 2 huy chương vàng Olympic trong môn bóng rổ, dẫn đầu danh hiệu Olympic Hoa Kỳ năm 2008 tại Bắc Kinh và trong các trận đấu ở Luân Đôn năm 2012.

In 2006, Bryant became the 2nd player in the history of the game to score more than 80 points in a single game. Only Chamberlain has scored more. He holds several Laker individual records, including most seasons played, most All Star selections, most points scored, and most playoff games played.

Năm 2006, Bryant trở thành cầu thủ thứ 2 trong lịch sử các trận đấu ghi hơn 80 điểm trong một trận đấu đơn. Duy nhất chỉ có Chamberlain là ghi được nhiều hơn. Ông nắm giữ vài kỉ lục cá nhân tại Laker, bao gồm người được ra sân nhiều nhất trong các mùa giải, được bình chọn nhiều nhất vào đội hình siêu sao All Star, ghi nhiều bàn nhất và được chơi vòng loại playoff nhiều nhất.

Translated by: Lê Trang

Source: eslfast.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.